Υλικά
400 γρ. χοιρινό κρέας
1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
1/2 ποτηράκι λευκό κρασί
1 κρεμμύδι ξηρό
1 καρότο
1/2 πράσο
1 φλιτζάνι τσαγιού αρακά
5 πατάτες μέτριες
2 ντομάτες τριμμένες ή μια κουταλιά πελτέ
Αλάτι, πιπέρι
Πλύνουμε το χοιρινό κρέας και το τεμαχίζουμε. Στεγνώνουμε τα κομμάτια με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, βάζουμε το κρέας, το πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι και το σοτάρουμε καλά, αναποδογυρίζοντας το απ' όλες τις πλευρές του. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το πράσο, ψιλοκομμένα, σοτάρουμε για άλλα 5 λεπτά και σβήνουμε με το λευκό κρασί.
Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες ή τον πελτέ, σκεπάζουμε το κρέας με νερό, κλείνουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και το σιγοβράζουμε για μισή ώρα. Ελέγχουμε την ποσότητα των υγρών και προσθέτουμε ζεστό νερό, αν χρειαστεί.
Προσθέτουμε τις πατάτες, το καρότο, καθαρισμένα και τεμαχισμένα, τον αρακά και σιγοβράζουμε το φαγητό μέχρι να μαλακώσουν τα υλικά στο επιθυμητό σημείο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου