13 Ιουλίου 2024

Μοσχαράκι με δεντρολίβανο και σάλτσα ντομάτας


Μοσχαράκι αρωματισμένο με δεντρολίβανο.

Το δεντρολίβανο έχει την ιδιότητα να βγάζει στην κατσαρόλα μια υπέροχη, μεθυστική μυρωδιά, που αρωματίζει το κρέας.






Υλικά

500 γρ. μοσχαρίσιο κρέας
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
4-5 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κλαδάκι φρέσκο δεντρολίβανο
1/2 φλιτζάνι κόκκινο  ξηρό κρασί
2 κουταλιές αλεύρι
1 κουταλιά πελτέ ντομάτας
2-3 ώριμες ντομάτες
1 φύλλο δάφνης
4-5 κόκκους μπαχάρι
3-4 κλαδάκια μαϊντανό
Αλάτι, πιπέρι

Πλύνουμε το κρέας, το στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια.

Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, βάζουμε το δεντρολίβανο και σοτάρουμε το κρέας καλά από όλες τις πλευρές του μέχρι να ροδίσει. Το δεντρολίβανο θα βγάλει την εξαιρετική μυρωδιά του και θα μοσχομυρίσει το κρέας και όλη την κουζίνα.

Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσει και να μαραθεί. Προσθέτουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1 λεπτό. Σβήνουμε με το κρασί.

Μόλις εξατμισθεί το αλκοόλ του κρασιού, προσθέτουμε τη δάφνη και νερό, τόσο που να σκεπάζει το κρέας, χαμηλώνουμε τη φωτιά, κλείνουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και σιγοβράζουμε για 1 ώρα περίπου. Δεν ξεχνάμε να ελέγχουμε το επίπεδο νερού στην κατσαρόλα.

Όταν το κρέας αρχίσει να μαλακώνει, προσθέτουμε τις ντομάτες, πολτοποιημένες, τον πελτέ ντομάτας αραιωμένο με λίγο νερό, το αλάτι το πιπέρι, τους κόκκους μπαχάρι και συνεχίζουμε το βράσιμο σε χαμηλή φωτιά, μέχρι το κρέας να μαλακώσει και να δέσει η σάλτσα ντομάτας.

Λίγο πριν ολοκληρωθεί ο βρασμός, αφαιρούμε το δεντρολίβανο και το φύλλο δάφνης και ρίχνουμε τον μαϊντανό, ψιλοκομμένο. Μετά από 1-2 λεπτά κλείνουμε τη φωτιά.

Συνοδεύουμε το μοσχαράκι με ζυμαρικά.

* Αν θέλουμε τη σάλτσα ντομάτας περισσότερο δεμένη διαλύουμε 1-2 κουταλιές κορνφλάουρ σε λίγο νερό, το ρίχνουμε στη σάλτσα, ανακατεύουμε και βράζουμε για 1-2 λεπτά ακόμη. 



 

Δεν υπάρχουν σχόλια: