Φυτικό λάδι για το τηγάνισμα
Αλεύρι
Αλάτι
Αφαιρούμε το κεφάλι του γαύρου τραβώντας το με το χέρι, συμπαρασύροντας μαζί και τα εντόσθια. Τον πλύνουμε καλά, τον βάζουμε στο σουρωτήρι, να στραγγίσει και τον αλατίζουμε.
Βάζουμε το τηγάνι με το λάδι στη φωτιά να ζεσταίνεται.
Σ' ένα ρηχό μπολ βάζουμε το αλεύρι. Ρίχνουμε λίγα κομμάτια γαύρου κάθε φορά, ανακινούμε το μπολ για να αλευρωθούν καλά. Παίρνουμε 2-3 κομμάτια γαύρου πιασμένα από τις ουρές, τα τινάζουμε ελαφρά, να φύγει το περιττό αλεύρι και τα βάζουμε στο καυτό λάδι το ένα δίπλα στο άλλο με τη σειρά και κυκλικά, καλύπτοντας όλο το τηγάνι.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τον γαύρο να τηγανιστεί από την κάτω πλευρά, μέχρι να πάρει ωραίο ροδαλό χρώμα. Με προσεκτικές κινήσεις τον γυρίζουμε και από την άλλη πλευρά και τον τηγανίζουμε για πολύ λίγο ακόμη.
Θέλουμε ο γαύρος να είναι τραγανός από έξω, αλλά ταυτόχρονα η εσωτερική σάρκα του να μην χάσει την τρυφερότητά της.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου