28 Αυγούστου 2024

Πίτσα σπιτική με μοτσαρέλα, ζαμπόν και μανιτάρια


Πίτσα!!! Από την Ιταλική κουζίνα σε όλο τον κόσμο.

Νομίζω πως δεν είναι εύκολο να αντισταθεί κάποιος μπροστά στην εικόνα μιας καλοψημένης πίτσας και στα θεσπέσια αρώματα, που αυτή αναδίδει.





Υλικά

Για τη ζύμη (για 2 πίτσες)

25 γρ. φρέσκια μαγιά
350 γρ. χλιαρό νερό
1 κουταλάκι ζάχαρη
1/2 κουταλάκι αλάτι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
600 γρ. αλεύρι

Για τη σάλτσα ντομάτας

150 γρ. πολτοποιημένη ντομάτα
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
1-2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Ρίγανη
Αλάτι

Για τη γέμιση (οι ποσότητες κατά βούληση)

Τυρί μοτσαρέλα
Ζαμπόν
Μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες
Πράσινη και κόκκινη πιπεριά κομμένες σε ροδέλες

Για τη ζύμη :  
Κοσκινίζουμε το αλεύρι. Σε μπολ διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό νερό, προσθέτουμε τη ζάχαρη και λίγο από το αλεύρι. Ανακατεύουμε, σκεπάζουμε το μπολ και αφήνουμε τη μαγιά σε ζεστό μέρος να ενεργοποιηθεί (πρέπει να σχηματίσει φουσκάλες).
Στη συνέχεια προσθέτουμε στη μαγιά το υπόλοιπο νερό, το αλάτι, το υπόλοιπο αλεύρι τμηματικά και ανακατεύουμε στην αρχή με πιρούνι και στη συνέχεια ζυμώνουμε με τα χέρια. Στο τέλος προσθέτουμε το λάδι.

Για τη σάλτσα ντομάτας
Σε σκεύος σοτάρουμε το σκόρδο στο λάδι, προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, τη ρίγανη και το αλάτι και βράζουμε, μέχρι να δέσει η ντομάτα σε σάλτσα.

Αλείφουμε ένα ταψί με λάδι και απλώνουμε πάνω τη ζύμη. Την αλείφουμε με μερικές κουταλιές σάλτσα ντομάτας. Απλώνουμε από πάνω τη μοτσαρέλα, το ζαμπόν, τα μανιτάρια και τις πιπεριές.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς και ψήνουμε την πίτσα για 15-20 λεπτά.

Σερβίρουμε την πίτσα ζεστή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: