22 Αυγούστου 2024

Μακαρόνια με σάλτσα μανιταριών


Σ' αυτό το πιάτο τον πρώτο λόγο έχουν τα λαχανικά.

Θρεπτικά και ωφέλιμα, χωρίς πολλές θερμίδες, δανείζουν την πλούσια νοστιμιά τους στο μεσημεριανό τραπέζι μας.





Υλικά

300 γρ. μανιτάρια λευκά
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
3 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κολοκυθάκι, τεμαχισμένο σε κύβους
1 πιπεριά κόκκινη τεμαχισμένη σε κύβους
1/2 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
1 κουταλιά κορνφλάουρ
Μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1/3 κουταλάκι θυμάρι
Αλάτι, πιπέρι, πάπρικα


Σε βαθύ τηγάνι σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, τα σκόρδα και τις πιπεριές. Προσθέτουμε τα μανιτάρια κομμένα σε φέτες και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να μαλακώσουν. Όταν μείνουν χωρίς τα υγρά τους σβήνουμε με το λευκό κρασί. 
Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια, το αλάτι, το πιπέρι, την πάπρικα, το θυμάρι, τον μαϊντανό, σκεπάζουμε το τηγάνι με καπάκι και αφήνουμε τα υλικά να σιγοβράσουν. 
Διαλύουμε το κορνφλάουρ σε μισό φλιτζάνι κρύο νερό και το ρίχνουμε στο τηγάνι. Ανακατεύουμε μέχρι η σάλτσα να πήξει ελαφρά. Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και σερβίρουμε αμέσως.

Συνοδεύουμε τη σάλτσα μανιταριών με μακαρόνια.




Δεν υπάρχουν σχόλια: