Κλασική γεύση, σταθερή αξία τα σουτζουκάκια με κιμά και ιδίως όταν είναι ενισχυμένα με το ιδιαίτερο άρωμα του κίμινου.
Στην αρχαιότητα το κίμινο ήταν ένα από τα βασικά μπαχαρικά των Αιγυπτίων, ωστόσο και οι Ρωμαίοι δεν παρέλειπαν να το συμπεριλαμβάνουν στις μαγειρικές τους συνταγές.
Το κίμινο χάρη στις θεραπευτικές του ιδιότητες βοηθάει στην πέψη των βαριών τροφίμων και περιορίζει το φούσκωμα.
Υλικά
1/2 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
2 φέτες ψωμί
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 σκόρδο, ψιλοκομμένο
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1/2 κουταλάκι κίμινο
4-5 κλαδάκια μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 αυγό
Αλάτι, πιπέρι
Μουσκεύουμε το ψωμί στο νερό και το στραγγίζουμε.
Σε ένα σκεύος βάζουμε τον κιμά και προσθέτουμε ένα ένα όλα τα υλικά. Ζυμώνουμε τον κιμά καλά.
Πλάθουμε τα σουτζουκάκια σε μακρόστενο σχήμα. Τα τοποθετούμε σε ταψί πάνω σε λαδόκολλα, τα ραντίζουμε ελαφρά με λίγο λάδι και τα ψήνουμε στο φούρνο στους 190 βαθμούς, μέχρι να ψηθούν και να πάρουν ωραίο χρώμα.
Τα σερβίρουμε ζεστά και τα συνοδεύουμε με ρύζι, πατάτες ή ότι άλλο επιθυμούμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου