14 Αυγούστου 2024

Κολοκυθοκεφτέδες τηγανητοί με μπέικον και παρμεζάνα


Πολύ νόστιμοι και τραγανοί κολοκυθοκεφτέδες αρωματισμένοι με δυόσμο και ρίγανη.

Η χαρακτηριστική γεύση του μπέικον ενισχύει ιδιαίτερα τη γεύση τους και τους κάνει κυριολεκτικά ανάρπαστους.

Ένα εξαιρετικό ορεκτικό, που συμπληρώνει το μεσημεριανό τραπέζι. 






Υλικά

1 κιλό κολοκυθάκια
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
2 αυγά
1/3 φλιτζανιού παρμεζάνα τριμμένη
2 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζάνι αλεύρι
2-3 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
Δυόσμος, ρίγανη
Αλάτι, πιπέρι
Φυτικό λάδι για το τηγάνισμα


Πλύνουμε τα κολοκυθάκια, τα τρίβουμε στον τρίφτη, τα πασπαλίζουμε με αλάτι και τα αφήνουμε να μείνουν για μισή ώρα περίπου. Στη συνέχεια τα ξεπλένουμε και τα στραγγίζουμε πάρα πολύ καλά. 

Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα σκόρδα, τα αυγά, τα μυρωδικά, το αλεύρι, την παρμεζάνα, το μπέικον, το αλάτι, το πιπέρι και τα ζυμώνουμε.

Ζεσταίνουμε το λάδι στο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και τηγανίζουμε τους κολοκυθοκεφτέδες και από τις δύο πλευρές. 
Τους βγάζουμε και τους τοποθετούμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίσει καλά το περιττό λάδι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: