Υλικά
4 μελιτζάνες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 πιπεριά ψιλοκομμένη
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
200 γρ. στήθος κοτόπουλου
100 γρ. ρύζι
6 κουταλιές ελαιόλαδο
8-10 ντοματίνια κομμένα στη μέση
Μείγμα τριμμένων τυριών (μοτσαρέλα, γκούντα, τσένταρ)
1/3 κουταλάκι ρίγανη
Αλάτι, πιπέρι
Πλύνουμε τις μελιτζάνες, αφαιρούμε το κοτσάνι τους και τις κόβουμε στη μέση κατά μήκος. Με κουτάλι αφαιρούμε ένα μέρος της ψίχας τους.
Τις βάζουμε σε ταψάκι πάνω σε λαδόκολλα, τις ραντίζουμε με το μισό λάδι και τις ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς, μέχρι να μαλακώσουν.
Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε στο υπόλοιπο λάδι το κρεμμύδι, την ψίχα από τις μελιτζάνες και την πιπεριά. Ακολούθως προσθέτουμε το σκόρδο, το κοτόπουλο τεμαχισμένο σε μικρά κομματάκια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Προσθέτουμε τα ντοματίνια, τη ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι. Σκεπάζουμε το σκεύος με καπάκι και αφήνουμε τη γέμιση να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά.
Σε ένα σκεύος βράζουμε το ρύζι καλά και το προσθέτουμε στη γέμιση.
Γεμίζουμε τις μελιτζάνες και τις ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά περίπου. Λίγο πριν τελειώσει το ψήσιμο, τις πασπαλίζουμε με τα τριμμένα τυριά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου