Το κοτόπουλο συναντάει τα μανιτάρια και μαζί δημιουργούν πιάτα υψηλής διατροφικής αξίας και ασυναγώνιστης νοστιμιάς.
300 γρ. στήθος κοτόπουλου
200 γρ. μανιτάρια
2 μέτρια κρεμμύδια
1-2 σκελίδες σκόρδο
1 κόκκινη πιπεριά
1 πράσινη πιπεριά
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1/2 κουταλάκι ρίγανη
1/2 ματσάκι μαϊντανό
Αλάτι, πιπέρι
Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα. Αφαιρούμε το κοτσάνι από τις πιπεριές, τις πλύνουμε και τις κόβουμε σε κύβους. Πλύνουμε τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε φέτες. Κόβουμε το στήθος κοτόπουλου σε μικρά κομμάτια.
Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κοτόπουλο απ' όλες τις πλευρές του. Όταν ροδίσει, το βγάζουμε από το τηγάνι και το βάζουμε σε ένα σκεύος.
Στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε μέχρι να βγάλει το άρωμά του. Ακολούθως προσθέτουμε τα μανιτάρια, το αλάτι, το πιπέρι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να εξατμισθούν τα υγρά τους.
Στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε μέχρι να βγάλει το άρωμά του. Ακολούθως προσθέτουμε τα μανιτάρια, το αλάτι, το πιπέρι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να εξατμισθούν τα υγρά τους.
Επαναφέρουμε στο τηγάνι το κοτόπουλο, προσθέτουμε τη ρίγανη, τον μαϊντανό και λίγο ζεστό νερό. Σκεπάζουμε το τηγάνι με το καπάκι και σιγοβράζουμε για 5-7 λεπτά ακόμη.
Σερβίρουμε την τηγανιά ζεστή.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου