26 Αυγούστου 2024

Μελιτζάνες γεμιστές με σκόρδο και φέτα, παραδοσιακή συνταγή


Μια παλαιά Ελληνική παραδοσιακή συνταγή.

Οι μελιτζάνες είναι ένα λαχανικό με ευρεία κατανάλωση, αρκετά αγαπημένο.
Αυτή την εποχή είναι άφθονες στη χώρα μας, δίνοντάς μας την ευκαιρία να τις απολαύσουμε σε διάφορες συνταγές.
Συνηθίζουμε να τις μαγειρεύουμε με πολλούς και διάφορους τρόπους είτε ως κυρίως πιάτο, είτε ως ορεκτικό, σαλατικό ή συνοδευτικό.
Πάντα όμως αναζητούμε νέες γευστικές συγκινήσεις σε συνταγές, που δεν δοκιμάσαμε νέες ή παλαιές.

Η σημερινή συνταγή έρχεται από το παρελθόν, μέσα από σκονισμένα παλαιά βιβλία με παραδοσιακές συνταγές του τόπου μας.

Ένα υπέροχο ορεκτικό για το μεσημεριανό τραπέζι μας.





Υλικά

5 μικρές μελιτζάνες
2 σκελίδες σκόρδο
100 γρ. φέτα
αλάτι, πιπέρι
ρίγανη
λάδι για τηγάνισμα


Αφαιρούμε τα κοτσάνια από τις μελιτζάνες, τις πλύνουμε και τις χαράζουμε σε 3-4 μέρη. Τις βάζουμε σε αλατισμένο νερό και τις αφήνουμε να σταθούν 2 ώρες. Στη συνέχεια τις στραγγίζουμε με τα χέρια μας για να φύγουν τα υγρά.

Σε ένα μπολ βάζουμε πολτοποιημένο το σκόρδο, το ανακατεύουμε με τη λιωμένη φέτα, τη ρίγανη, το πιπέρι και το αλάτι. Γεμίζουμε τις σχισμές, που κάναμε στις μελιτζάνες.

Ρίχνουμε λίγο λάδι στο τηγάνι, βάζουμε τις μελιτζάνες, τις σκεπάζουμε με το καπάκι και τις τηγανίζουμε σε χαμηλή φωτιά για 15-20 λεπτά, γυρίζοντάς τες κάθε τόσο από την άλλη πλευρά. Βγάζουμε το καπάκι και τις τηγανίζουμε 7-8 λεπτά ακόμη.

Τις σερβίρουμε ως ορεκτικό μαζί με τσιπουράκι.




Δεν υπάρχουν σχόλια: