26 Αυγούστου 2024

Μοσχαράκι κοκκινιστό με μακαρόνια


Το κλασικό πιάτο της Ελληνικής κουζίνας.
Πάντα νόστιμο και ζηλευτό.





Υλικά

500 γρ. μοσχαρίσιο κρέας
1 μεγάλο κρεμμύδι 
2 σκελίδες σκόρδο
2 κουταλιές αλεύρι
3 κουταλιές ντοματοπολτό
3 κουταλιές ελαιόλαδο
1 ποτήρι νερό
1 κουταλάκι πάπρικα
1/2 κουταλάκι θυμάρι
Αλάτι, πιπέρι


Πλύνουμε το κρέας, το στεγνώνουμε και το κόβουμε σε μέτρια κομμάτια. Το αλατοπιπερώνουμε και το αλευρώνουμε.

Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρέας από όλες τις πλευρές του, μέχρι να ροδίσει. Αφαιρούμε το κρέας από την κατσαρόλα.

Ρίχνουμε στη κατσαρόλα το κρεμμύδι και τα σκόρδα, ψιλοκομμένα και τα σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν. Προσθέτουμε την πάπρικα, το θυμάρι και τον πελτέ, αραιωμένο στο νερό. Επαναφέρουμε το κρέας στην κατσαρόλα, προσθέτουμε λίγο αλάτι (αν χρειαστεί), το σκεπάζουμε με το καπάκι και το αφήνουμε να σιγοβράσει σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσει καλά.  

Σερβίρουμε το κοκκινιστό μοσχαράκι με μακαρόνια, που τα βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους.




Δεν υπάρχουν σχόλια: