20 Αυγούστου 2024

Μελιτζάνα βεντάλια με φέτα και σκόρδο


Ένα υπέροχο ορεκτικό με βάση τη μελιτζάνα.

Η νοστιμιά της ψητής μελιτζάνας δένει και ενισχύεται ιδανικά με το πικάντικο σκόρδο, τη γευστική φέτα και τα μυρωδικά. 




 

Υλικά


3 μελιτζάνες μέτριες
100 γρ. φέτα
3 κουταλιές ελαιόλαδο
3 κουταλάκια ξύδι
2-3 σκελίδες σκόρδο
1/2 κουταλάκι ρίγανη
Μαϊντανό για το πασπάλισμα
Αλάτι, πιπέρι

Οι ποσότητες είναι ενδεικτικές. Μπορείτε να τις προσαρμόσετε ανάλογα με τις γευστικές σας επιλογές.

Πλύνουμε τις μελιτζάνες (δεν αφαιρούμε το κοτσάνι), τις τρυπάμε σε 3-4 σημεία με πιρούνι ή μαχαίρι, τις τοποθετούμε σε ταψάκι και τις ψήνουμε στο φούρνο στους 190 βαθμούς για 30-40 λεπτά περίπου στην σχάρα (λίγο πιο πάνω από το μεσαίο επίπεδο), μέχρι να ψηθούν καλά και να τις τρυπάμε με ευκολία.

Τις χαράζουμε στη μέση χωρίς να κόψουμε τη φλούδα στο κάτω μέρος και τις ανοίγουμε σαν βεντάλια.

Τις πασπαλίζουμε με αλάτι, ελαιόλαδο και ξύδι.

Σε μπολ ανακατεύουμε τη φέτα, το πολτοποιημένο σκόρδο, λίγο αλάτι (ανάλογα με το πόσο αλμυρή είναι η φέτα) και λίγο πιπέρι.

Απλώνουμε το μείγμα πάνω στις μελιτζάνες, πασπαλίζουμε με λίγες σταγόνες ελαιόλαδο και ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: