Φέτες ψωμιού ψημένες στο φούρνο με άλειμμα μείγματος από ελαιόλαδο, ρίγανη και αλάτι.
Οι γαλλικές μπαγκέτες είναι ιδανικές, λόγω του σχήματος και του μεγέθους τους, για να δημιουργήσουμε αυτά τα πολύ νόστιμα παξιμαδάκια.
Μπορούμε όμως να χρησιμοποιήσουμε και το ψωμί, που τυχόν μας περίσσεψε και να το μετατρέψουμε σε πολύ νόστιμες ψημένες φέτες.
Με τον τρόπο αυτόν μπορούμε να το διατηρήσουμε και να το καταναλώσουμε αργότερα.
Υλικά
1 γαλλικό ψωμί (μπαγκέτα)
4-5 κουταλιές ελαιόλαδο
1/2 κουταλάκι ρίγανη
Αλάτι
Οδηγίες
Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, τη ρίγανη και το αλάτι.
Κόβουμε την μπαγκέτα σε λεπτές φέτες φάρδους 1 εκ. και με τη βοήθεια ενός πινέλου αλείφουμε τη μια πλευρά τους με το μείγμα ελαιόλαδου.
Τις βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα και τις ψήνουμε στο φούρνο στους 190 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να ψηθούν και να πάρουν χρυσαφί χρώμα.
Τις βγάζουμε από το φούρνο και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου