29 Ιανουαρίου 2025

Φάβα με μυρωδικά, παλαιά συνταγή

 

Φάβα με μυρωδικά, παλαιά συνταγή


Παραδοσιακή συνταγή της Ελληνικής κουζίνας.

Η φάβα ελάχιστα γνωστή μέχρι πριν λίγα χρόνια, αποτελεί σήμερα ένα πολύ διαδεδομένο συνοδευτικό με πολλούς φανατικούς οπαδούς.

Όπως όλα τα όσπρια, έτσι και η φάβα είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, τα οποία συμβάλλουν σημαντικά στην καλή μας υγεία. 

Στη μαγειρική θα τη συναντήσουμε σε αρκετές παραλλαγές, όπως ως ορεκτικό, σούπα, κεφτεδάκια κ.ά. και με διάφορες προσθήκες υλικών, όπως κρεμμύδι, σκόρδο, πιπεριά Φλωρίνης, μυρωδικά.

Η παρασκευή της είναι πολύ απλή, εύκολη και δεν απαιτεί πολύ χρόνο.



Φάβα με μυρωδικά, παλαιά συνταγή


Υλικά

1/2 κιλό φάβα
4 φλιτζάνια νερό
1 κρεμμύδι μέτριο, τεμαχισμένο
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1/2 κουταλάκι ρίγανη
Αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες

Πλύνουμε τη φάβα και τη βάζουμε στην κατσαρόλα με το νερό να βράσει.

Την ξαφρίζουμε και ρίχνουμε το κρεμμύδι, το πιπέρι και τη ρίγανη.

Την αφήνουμε να σιγοβράσει σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσει.

Προσθέτουμε λίγο πριν το τέλος το αλάτι.

Μεταφέρουμε τη βρασμένη φάβα στο μπλέντερ. 

Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και την αλέθουμε να γίνει αλοιφή.

Τη σερβίρουμε σε πιάτο, τη ραντίζουμε με ελαιόλαδο, πιπέρι και ρίγανη.

Η φάβα συνοδεύει κυρίως πιάτα με θαλασσινά και ψάρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: