17 Ιανουαρίου 2025

Μαρμελάδα μήλου με κανέλα και μέλι

 

 Τα μήλα είναι από τα πιο διαδεδομένα και αγαπημένα φρούτα.

Γνωστά από τους προϊστορικούς χρόνους ακόμη τα συναντάμε σε πάρα πολλές ποικιλίες και γεύσεις. 

Η διατροφική τους αξία είναι πολύ σημαντική.

Οι ευεργετικές ιδιότητες των μήλων θωρακίζουν την υγεία και συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του οργανισμού μας.

 Τα μήλα τόσο στη μαγειρική, όσο και στη ζαχαροπλαστική είναι ένα εξαιρετικό υλικό για πάρα πολλές συνταγές.

 Περισσότερο όμως διάσημα είναι για τις λαχταριστές μηλόπιτες, στις οποίες δεν είναι εύκολο να αντισταθεί κάποιος.

Σήμερα ας τα απολαύσουμε ως μαρμελάδα με μέλι και κανέλα.




Υλικά

1 κιλό μήλα διάφορα
200 γρ. ζάχαρη
100 γρ. νερό
1 κουταλιά της σούπας λεμόνι
1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
2 κουταλιές της σούπας μέλι

Οδηγίες

Καθαρίζουμε τα μήλα και τα τεμαχίζουμε σε μικρά κομμάτια.
Τα βάζουμε σε κατσαρόλα και προσθέτουμε τη ζάχαρη το χυμό του λεμονιού και το νερό.
Τα ανακατεύουμε και τα αφήνουμε για μισή ώρα.
Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και σιγοβράζουμε τα μήλα, ανακατεύοντας ανά διαστήματα.
Όταν δέσει η μαρμελάδα, κλείνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε την κανέλα και το μέλι και την ανακατεύουμε καλά.
Μεταφέρουμε τη μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βάζα, τα κλείνουμε καλά και τα γυρίζουμε ανάποδα μέχρι να κρυώσουν.




Δεν υπάρχουν σχόλια: