Ένα ξεχωριστό πιάτο με την υπέροχη νοστιμιά των μοσχών (μικρών χταποδιών), που σας προτείνουμε για το σαρακοστιανό τραπέζι.
Οι μοσχοί ή μοσχοχτάποδα είναι μικρά χταπόδια της οικογένειας των χταποδίδων.
Νόστιμοι και τρυφεροί μπορούν να μαγειρευτούν με διάφορους τρόπους.
Υλικά
1 κιλό μοσχούς (χταπόδια μικρά)
1 κρεμμύδι
1/3 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
3-4 ώριμες ντομάτες
1/2 φλιτζάνι τσαγιού κόκκινο κρασί
Λίγη ρίγανη
Αλάτι, πιπέρι
Οδηγίες
Πλύνουμε τους μοσχούς και τους κόβουμε σε κομμάτια. Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο και ρίχνουμε μέσα τους μοσχούς. Τους σοτάρουμε για λίγο, μέχρι να κοκκινίσουν ελαφρά και στη συνέχεια τους περιχύνουμε με το κρασί. Τους αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, τις ντομάτες πολτοποιημένες, το αλάτι, το πιπέρι και τη ρίγανη. Αφήνουμε τους μοσχούς να βράσουν, μέχρι να μαλακώσουν καλά.
Συνοδεύουμε με ρύζι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου