19 Ιανουαρίου 2025

Σπανακοπιτάκια με φέτα και μοτσαρέλα


Εύκολα σπανακοπιτάκια με λίγα βασικά υλικά, μυρωδικά και μπαχαρικά.

Το σπανάκι, το κρεμμύδι και ο άνηθος δένουν γευστικά με τη φέτα, τη μοτσαρέλα και το γιαούρτι. 

Και μαζί με το αλεύρι και το αυγό γίνονται κουβάρι, ένα αφράτο κουβάρι γεύσεων και αρωμάτων.





Υλικά

1 αυγό
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
3 κουταλιές της σούπας γιαούρτι στραγγιστό
1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 και 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο σπανάκι, τα τρυφερά φύλλα
120 γρ. φέτα θρυμματισμένη
4 κουταλιές της σούπας μοτσαρέλα τριμμένη
1 φλιτζάνι αλεύρι, που φουσκώνει μόνο του
1 κουταλιά της σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
Αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες

Σε ένα μπολ βάζουμε το αυγό, το ελαιόλαδο, το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά τα υλικά.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σπανάκι, τον άνηθο, τη φέτα, τη μοτσαρέλα, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε.
Συνεχίζοντας προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι και σχηματίζουμε ζύμη. Πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια, τα βάζουμε σε ταψί πάνω σε λαδόκολλα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να ψηθούν και να ροδίσουν. 






Δεν υπάρχουν σχόλια: