30 Ιανουαρίου 2025

Κοτόπουλο μαριναρισμένο ψητό στο φούρνο

 

Το κοτόπουλο μαγειρεμένο με διάφορες συνταγές είναι αναμφισβήτητα ένα από τα πιο αγαπημένα πιάτα για μικρούς και μεγάλους

Η μαρινάδα με βάση το γιαούρτι, το λεμόνι και τα αρωματικά βότανα δίνει στο κοτόπουλο περισσότερη τρυφερότητα και νοστιμιά.

Καλοψημένο στον φούρνο και συνοδευμένο με πατάτες λεμονάτες, επίσης ψημένες στον φούρνο, αποτελεί ένα από τα πιο αγαπημένα πιάτα της Ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας.





Υλικά

4 μπούτια και 1 στήθος κοτόπουλου
5-6 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές χυμό λεμονιού
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
2 κουταλιές γιαούρτι
1 κουταλάκι ρίγανη
Αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες

Τεμαχίζουμε το κοτόπουλο, πλύνουμε τα κομμάτια του και τα βάζουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν.

Ετοιμάζουμε τη μαρινάδα
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τον χυμό του λεμονιού, το σκόρδο, το γιαούρτι, τη ρίγανη, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε τα υλικά.
Βάζουμε το κομμάτια του κοτόπουλου στη μαρινάδα και τα ανακατεύουμε. Τα αφήνουμε να σταθούν για 30 λεπτά τουλάχιστον.
Βάζουμε το κοτόπουλο σε ταψί με το μέρος του δέρματός του πάνω και το περιχύνουμε με τη μαρινάδα του.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς.
Ψήνουμε για 40 λεπτά περίπου, μέχρι να ψηθούν και να πάρουν χρυσαφί χρώμα. 
Σερβίρουμε το ψημένο κοτόπουλο ζεστό μαζί με λεμονάτες πατάτες.





Δεν υπάρχουν σχόλια: