Τα χοιρινά φιλέτα μουσκεύουν σε γάλα, γεγονός που τα κάνει περισσότερο αφράτα και τρυφερά.
Τα μυρωδικά και τα μπαχαρικά προσθέτουν άρωμα και γεύση.
Καθώς τα φιλέτα κλείνουν σε ρολό εγκλωβίζουν μέσα τους τη γέμιση από τυριά και λαχανικά, η νοστιμιά των οποίων περνάει και στο κρέας.
Όλα μαζί συμβάλλουν σε ένα θεσπέσιο γευστικό αποτέλεσμα.
Υλικά
Για τα φιλέτα
5-6 φιλέτα από χοιρινή σπάλα
1 και 1/2 φλιτζάνι γάλα
Ρίγανη, εστραγκόν, πάπρικα, σκόνη σκόρδου, μουστάρδα
Αλάτι, πιπέρι
Για τη γέμιση
300 γρ. τυρί φέτα θρυμματισμένη
5 φέτες τυρί γκούντα
1 πράσινη και 1 κόκκινη πιπεριά σε μεγάλα κομμάτια
2 φρέσκα κρεμμυδάκια τεμαχισμένα σε μικρές ροδέλες
Άνηθο ψιλοκομμένο
Πιπέρι, αλάτι (αν χρειαστεί)
Οδηγίες
Βάζουμε τα χοιρινά φιλέτα σε μπολ με γάλα και τα αφήνουμε για 1 ώρα περίπου. Το γάλα θα τα βοηθήσει να γίνουν περισσότερο τρυφερά και αφράτα.
Βγάζουμε τα φιλέτα από το γάλα και τα στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Τα βάζουμε στον πάγκο εργασίας και τα χτυπάμε λίγο με το ειδικό εργαλείο για να ανοίξουν.
Τα πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, εστραγκόν, πάπρικα, σκόνη σκόρδου και τέλος τα αλείφουμε με μουστάρδα.
Πάνω σε λαδόκολλα βάζουμε τα 2 ή τρία φιλέτα, ανάλογα με το μέγεθός τους (τα μοιράζουμε ανάλογα με το μέγεθός τους για κάτω και πάνω, χωρίς να δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή στις συμμετρίες).
Απλώνουμε από πάνω την τριμμένη φέτα, την πασπαλίζουμε με τον άνηθο, το πιπέρι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Ακολούθως απλώνουμε από πάνω τις πιπεριές και σκεπάζουμε τη γέμιση με τις φέτες γκούντα (μπορούμε να αντικαταστήσουμε τη γκούντα με μοτσαρέλα).
Τοποθετούμε από πάνω τα υπόλοιπα φιλέτα σαν να κάνουμε ένα σάντουιτς.
Τυλίγουμε με τη λαδόκολλα τα φιλέτα σφιχτά σε ρολό και δένουμε με κλωστή τις άκρες. Ακολούθως τυλίγουμε το ρολό και με αλουμινόχαρτο.
Στο σημείο αυτό ελέγχουμε τον βαθμό ψησίματος. Αν χρειαστεί συνεχίζουμε το ψήσιμο ακόμη λίγο.
Αν το κρέας έχει μαλακώσει καλά, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο, ανοίγουμε τη λαδόκολλα και συνεχίζουμε το ψήσιμο ανοιχτό, μέχρι να σχηματίσει κρούστα και να πάρει ωραίο χρυσαφί χρώμα.
Σερβίρουμε το ρολό ζεστό και το συνοδεύουμε με πατάτες ψητές στο φούρνο. Καλή όρεξη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου