Όλοι γνωρίζουμε για τις πολλαπλές και πολύτιμες ιδιότητες των λεμονιών και για το πόσο αυτές συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του οργανισμό μας.
Να λοιπόν ένας πολύ εύκολος και γρήγορος τρόπος να κάνουμε στο σπίτι μια πολύ γευστική, δροσερή και κυρίως υγιεινή λεμονάδα από φρέσκα λεμόνια.
Μπορούμε να αποθηκεύσουμε τον φυσικό χυμό λεμονάδας στο ψυγείο μας σε γυάλινο μπουκάλι και να τον απολαμβάνουμε για αρκετό διάστημα.
Υλικά
2 ποτήρια ζάχαρη
1 ποτήρι νερό
1 ποτήρι χυμό λεμονιού
Ξύσμα λεμονιού
Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό και το ξύσμα λεμονιού για 5 λεπτά.
Όταν κρυώσει τελείως το σιρόπι, το σουρώνουμε και προσθέτουμε τον χυμό του λεμονιού.
Ανακατεύουμε και σουρώνουμε τη λεμονάδα.
Βάζουμε τη λεμονάδα σε γυάλινο μπουκάλι και τη διατηρούμε στο ψυγείο για μεγάλο διάστημα.
Όταν σερβίρουμε, βάζουμε στο ποτήρι 2 εκατοστά περίπου από την συμπυκνωμένη λεμονάδα και συμπληρώνουμε με κρύο νερό και παγάκια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου