29 Απριλίου 2024

Φάβα με σκόρδο και κόκκινη πιπεριά

 




Υλικά

2 φλιτζάνια τσαγιού φάβα
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 πιπεριά κόκκινη (Φλωρίνης) ψημένη
4 κουταλιές ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
4 ποτήρια νερό
Αλάτι, πιπέρι


Ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε για λίγο το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε τη φάβα, την πιπεριά τεμαχισμένη, το πιπέρι, το αλάτι και το νερό και τη σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει και να απορροφήσει τα υγρά.
Την αλέθουμε, να γίνει σαν κρέμα.
Τη σερβίρουμε σε πιάτο, τη ραντίζουμε λίγο λάδι και την πασπαλίζουμε με πιπέρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: