11 Απριλίου 2024

Πίτα χωρίς φύλλο με φέτα και παριζάκι

 

Πίτα με συνοπτικές διαδικασίες.

Χωρίς φύλλο, χωρίς πολύ κόπο, με λίγα υλικά και ελάχιστο ανακάτεμα.

Αλλά, με εγγυημένο αποτέλεσμα.




Υλικά

140 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
400 γρ. φέτα
100 γρ. γκούντα τριμμένη
80 γρ. παριζάκι, τριμμένο
1/2 κούπα γάλα
200 γρ. γιαούρτι
160 γρ. βούτυρο, λιωμένο
2 αυγά


Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το γιαούρτι, το γάλα, το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε τα υλικά. Προσθέτουμε τα αυγά, τη φέτα σπασμένη με πιρούνι, την τριμμένη γκούντα, το παριζάκι τριμμένο στον τρίφτη, το πιπέρι και ανακατεύουμε τα υλικά να ενοποιηθούν μεταξύ τους. Ρίχνουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε.

Μεταφέρουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί ή σε ταψί με λαδόκολλα, εγώ προτίμησα το δεύτερο, το ισιώνουμε να μοιραστεί ισομερώς παντού και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 40 με 50 λεπτά περίπου.





Δεν υπάρχουν σχόλια: