29 Απριλίου 2024

Γαρίδες σε σάλτσα ντομάτας και ζυμαρικα


Οι γαρίδες είναι λατρεμένες και με όποιον τρόπο και αν μαγειρευτούν, είναι καλοδεχούμενες. 

Πόσο περισσότερο όμως, όταν δένουν με μια εξαιρετικά γευστική σάλτσα ντομάτας εμπλουτισμένη με μπαχαρικά και αρωματικά.





Υλικά

1 κιλό γαρίδες
1/2 λεμόνι κομμένο σε φέτες
1/2 φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο
2 μέτρια ψιλοκομμένα κρεμμύδια
1 σκελίδα σκόρδο
λίγο μαϊντανό
1 κουτί ντοματούλες αποφλοιωμένες
1 κουταλιά σούπας κοφτή τοματοπολτό
1 κουταλιά σούπας χυμό λεμονιού
1 κουταλιά σούπας κοφτή ζάχαρη 
2 κουταλάκια τσαγιού κοφτά αλάτι
Αλάτι, πιπέρι, πάπρικα
Φύλλο δάφνης


Πλύνουμε τις γαρίδες και τις καθαρίζουμε. 
Βάζουμε σε κατσαρόλα 4 φλιτζάνια νερό και το λεμόνι κομμένο σε φέτες. Όταν αρχίσει να βράζει, ρίχνουμε τις γαρίδες και τις αφήνουμε να σιγοβράσουν για 5 λεπτά. Τις στραγγίζουμε και κρατάμε 1 φλιτζάνι από το ζωμό.

Ζεσταίνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια με το σκόρδο μέχρι να μαραθούν. Προσθέτουμε το μαϊντανό, τις ντοματούλες, τον τοματοπολτό, το χυμό λεμονιού, τη ζάχαρη, το αλάτι, το πιπέρι, τη δάφνη, την πάπρικα και το ζωμό των γαρίδων. Αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για μισή ώρα ή μέχρι να πήξει. Προσθέτουμε τις γαρίδες και τις αφήνουμε να σιγοβράσουν στη σάλτσα για 5 λεπτά.

Συνοδεύουμε τις γαρίδες με ζυμαρικά, που τα βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: