Οι μαλακές, τρυφερές σουπιές συνδυάζονται ιδανικά με τις σάλτσες ντομάτας, τα λαχανικά, τις πικάντικες γεύσεις των μπαχαρικών και τα μεθυστικά αρώματα των μυρωδικών.
Ένα νηστίσιμο πιάτο, που δεν στερεί και δεν στερείται από πλούσιες γεύσεις και αρώματα.
Υλικά
2 κιλά σουπιές καθαρισμένες
3 κρεμμύδια κομμένα σε ψιλές φέτες
1 πράσο, κομμένα σε ροδέλες
3 σκόρδα, κομμένα σε λεπτές φέτες
3 κρεμμυδάκια φρέσκα
4-5 κουταλιές ελαιόλαδο
2 καρότα, κομμένα σε ροδέλες
1 ποτηράκι λευκό ξηρό κρασί
5 ώριμες ντομάτες ή
2 φύλλα δάφνης ξηρά
1/2 κουταλάκι ρίγανη
1/2 κουταλάκι θυμάρι
5 κόκκους πιπέρι
3 κόκκους μπαχάρι
Μαϊντανό
Αλάτι, πιπέρι σε σκόνη
Πλύνουμε καλά τις σουπιές και αφαιρούμε την εξωτερική τους μεμβράνη. Κόβουμε σε κύβους τη σάρκα τους και στη μέση τα πλοκάμια τους.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το πράσο και το σκόρδο. Αφού μαλακώσουν και πάρουν λίγο χρώμα, προσθέτουμε τις σουπιές και τις σοτάρουμε, ανακατεύοντας τακτικά. Σβήνουμε με το λευκό κρασί.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, τα καρότα, τη δάφνη, το αλάτι, το πιπέρι και τους κόκκους από πιπέρι και μπαχάρι. Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες, τη ρίγανη και το θυμάρι.
Σιγοβράζουμε τις σουπιές και ελέγχουμε τακτικά, αν χρειάζεται υγρά το φαγητό.
Όταν μαλακώσουν οι σουπιές και λίγο πριν κλείσουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τον μαϊντανό ψιλοκομμένο.
Συνοδεύουμε τις σουπιές με ρύζι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου