25 Απριλίου 2024

Χταποδάκια ξυδάτα (μοσχοί), ένα εξαιρετικό ορεκτικό


Ένα εκλεκτό ορεκτικό, που μπορούμε να το διατηρήσουμε σε βαζάκι στο ψυγείο και να το σερβίρουμε σε κάθε περίσταση με τη συνοδεία τσίπουρου ή ούζου.






Υλικά

1 κιλό μικρά χταποδάκια
Ελαιόλαδο
Ξύδι
Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη

Καθαρίζουμε και πλύνουμε τα χταποδάκια. Τα βάζουμε σε κατσαρόλα χωρίς νερό και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν σε χαμηλή φωτιά στο ζωμό, που βγάζουν τα ίδια. Ελέγχουμε κάθε τόσο την ποσότητα των υγρών και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό.
Όταν μαλακώσουν, τα αποσύρουμε από τη φωτιά, τα βάζουμε σε σκεύος, τα πασπαλίζουμε με ρίγανη, αλάτι και πιπέρι και τα περιχύνουμε με ελαιόλαδο και ξύδι. 
Τα διατηρούμε σε βαζάκι στο ψυγείο (το λαδόξυδο να τα σκεπάζει) και τα σερβίρουμε ως μεζέ, συνοδευόμενο με ούζο ή τσίπουρο.




Δεν υπάρχουν σχόλια: