Με καταγωγή από την Ασία τα ρεβίθια καλλιεργούνται σε αρκετές χώρες της Ασίας, της νότιας Ευρώπης και της κεντρικής Αμερικής.
Γνωστά στη χώρα μας από την αρχαιότητα ακόμη, ανήκουν στην οικογένεια των οσπρίων και έχουν πολύ σημαντική θρεπτική αξία για την υγεία μας.
Είναι πολύ πλούσια σε πρωτεΐνες φυτικής προέλευσης, περιέχουν σίδηρο, μαγνήσιο, φώσφορο, ψευδάργυρο, καθώς και ασβέστιο, κάλιο, βιταμίνες του συμπλέγματος Β και βιταμίνη Κ.
Υλικά
500 γρ. ρεβίθια
1 φλιτζανάκι καφέ ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 καρότο, κομμένο σε ροδέλες
Σέλινο
Λεμόνι
Αλάτι, πιπέρι
Μουσκεύουμε τα ρεβίθια από το βράδυ σε αρκετό νερό. Αν θέλουμε να βράσουν πιο γρήγορα, ρίχνουμε μέσα στο νερό 1/2 κουταλάκι σόδα μαγειρικής.
Την άλλη μέρα αδειάζουμε το νερό και πλύνουμε τα ρεβίθια πολύ καλά. Τα βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό, τα βράζουμε για λίγο και πετάμε το νερό τους.
Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί. Προσθέτουμε τα ρεβίθια, το καρότο, το πιπέρι, το σέλινο και σκεπάζουμε με νερό. Τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν.
Λίγο πριν το τέλος προσθέτουμε το αλάτι και τα βράζουμε για 10 λεπτά ακόμη.
Τα σερβίρουμε ζεστά και τα ραντίζουμε με λεμόνι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου