17 Απριλίου 2024

Κοτόπουλο με σάλτσα λαχανικών και μπύρα


Ένας εξαιρετικά επιτυχημένος συνδυασμός γεύσεων.

Η μοναδική νοστιμιά του κοτόπουλου δένει ιδανικά με την ντελικάτη γεύση των μανιταριών και υπολοίπων λαχανικών με αποτέλεσμα ένα πολύ νόστιμο και θρεπτικό πιάτο.





Υλικά


600 γρ. στήθος κοτόπουλου
2 κουταλιές μουστάρδα
7-8 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια
200 γρ. μανιτάρια λευκά
2 καρότα
4 κρεμμυδάκια φρέσκα
500 ml μπύρα
100 ml κρέμα γάλακτος
1/2 κουταλάκι πάπρικα γλυκιά
Μαϊντανός
Αλάτι, πιπέρι


Τεμαχίζουμε το στήθος κοτόπουλου σε κύβους. Τους αλείφουμε με μείγμα από μουστάρδα, αλάτι, πιπέρι και τους αφήνουμε στη μαρινάδα για 2 ώρες περίπου.
Στη συνέχεια αφαιρούμε τη μουστάρδα από το κοτόπουλο. Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε καλά το κοτόπουλο από όλες τις πλευρές του για 10 λεπτά περίπου. Βγάζουμε το κοτόπουλο από την κατσαρόλα.
Στην ίδια κατσαρόλα ρίχνουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το σοτάρουμε. Προσθέτουμε τα μανιτάρια, κομμένα σε λεπτές φέτες, το καρότο και τα κρεμμυδάκια, τεμαχισμένα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα  μέχρι να μαλακώσουν. Ρίχνουμε την μπύρα, προσθέτουμε και την πάπρικα και αφήνουμε τα υλικά να σιγοβράσουν για 5 λεπτά ακόμη.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, το αλάτι και το πιπέρι. Ρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα με τα λαχανικά και συνεχίζουμε το βράσιμο για ακόμη 5 λεπτά.
Στο σημείο αυτό τοποθετούμε στην κατσαρόλα πάνω από τα λαχανικά και το κοτόπουλο, σκεπάζουμε με το καπάκι και βράζουμε για ακόμη 10-15 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.

Σερβίρουμε το κοτόπουλο με τη σάλτσα λαχανικών και μπύρας συνοδευόμενο με ρύζι ή ζυμαρικά.




Δεν υπάρχουν σχόλια: