Σοκολατόπιτα ζουμερή και λαχταριστή
με την ασυναγώνιστη γεύση της μαύρης σοκολάτας.
Υλικά
200 γρ. μαύρη σοκολάτα
200 γρ. καστανή ζάχαρη
120 γρ. αλεύρι
160 ml ελαιόλαδο
4 αυγά
1 κουταλιά μπέικιν πάουντερ
120 γρ. καρύδια
Για το γλάσο
100 γρ. μαύρη σοκολάτα
100 ml κρέμα γάλακτος
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπαιν μαρί. Προσθέτουμε τα θρυμματισμένα καρύδια, τη ζάχαρη και το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε τα υλικά. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και χτυπάμε να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε το αλεύρι, κοσκινισμένο μαζί με το μπέικιν πάουντερ σε δόσεις. Ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα.
Αδειάζουμε το μείγμα σε ταψί βουτυρωμένο και αλευρωμένο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 25 με 30 λεπτά.
Κάνουμε το γλάσο. Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπαιν μαρί, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε καλά.
Βγάζουμε τη σοκολατόπιτα από τον φούρνο, τη χαράζουμε σε κομμάτια και την περιχύνουμε με το γλάσο σοκολάτας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου