1 Απριλίου 2024

Ρύζι με μανιτάρια και εστραγκόν, συνοδευτικό πιάτων με κρέας


Ένας υπέροχος συνδυασμός γεύσεων και αρωμάτων, καθώς το ρύζι συναντάει τη μοναδική γεύση των μανιταριών και το μεθυστικό άρωμα του εστραγκόν.

Ένα απόλυτο συνοδευτικό για πιάτα με κρεατικά ή πουλερικά με λευκή σάλτσα.





Υλικά


2 φλιτζάνια τσαγιού ρύζι σπειρωτό
200 γρ. μανιτάρια, κομμένα σε λεπτές φέτες
4 και 1/2 ποτήρια τσαγιού νερό
20 γρ. βούτυρο 
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
1/2 κουταλάκι εστραγκόν
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
Αλάτι, πιπέρι


Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα μανιτάρια. 
Προσθέτουμε το νερό, το αλάτι, το πιπέρι, το εστραγόν και το μοσχοκάρυδο. Όταν αρχίσει ο βρασμός, προσθέτουμε το ρύζι, χωρίς να το ανακατεύουμε. Όταν βράσει, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, αδειάζουμε το ρύζι σε ταψί και το απλώνουμε, ώστε να διακόψουμε τον βρασμό του. 

Συνοδεύει πιάτα με κρέας και λευκή σάλτσα.




 

Δεν υπάρχουν σχόλια: