6 Απριλίου 2024

Ζυμαρικά με σάλτσα μανιταριών και μπέικον


Τα μανιτάρια είναι μια τροφή πολύ φτωχή σε θερμίδες, αλλά πολύ πλούσια σε θρεπτικά συστατικά. 
Περιέχουν μεγάλη αναλογία πρωτεϊνών, ώστε να είναι το ίδιο θρεπτικά με το κρέας.

Είναι πολύ σημαντικό, όταν αγοράζουμε μανιτάρια, να προσέχουμε: 
  • να είναι γερά και να έχουν ωραία μυρωδιά. 
  • το καπελάκι τους να είναι λείο και όχι ξεφλουδισμένο
  • ο μίσχος να είναι συμπαγής και ακέραιος




Υλικά

500 γρ. ζυμαρικά  ταλιατέλες

Για τη σάλτσα μανιταριών

500 γρ. φρέσκα μανιτάρια
3 κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα 
1/2 πράσο, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κόκκινη πιπεριά, τεμαχισμένη
100 γρ. μπέικον, ψιλοκομμένο
30 γρ. βούτυρο
1 ντομάτα, τριμμένη στον τρίφτη
1/2 κουταλάκι ρίγανη
Αλάτι, πιπέρι
Λίγο μαϊντανό

Λιώνουμε σε τηγάνι το βούτυρο, προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, το πράσο, την πιπεριά, το μπέικον και το σκόρδο. Τ' αφήνουμε να μαλακώσουν σε χαμηλή φωτιά, χωρίς να πάρουν χρώμα.
Δυναμώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τα μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες. Τα ανακατεύουμε με μια ξύλινη σπάτουλα.
Τα μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν και απορροφήσουν τα υγρά τους. Στη συνέχεια προσθέτουμε την ντομάτα και τα σιγοβράζουμε. Στο τέλος προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, το αλάτι και το πιπέρι.

Ρίχνουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό, που βράζει. Τα βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους, όσο αφορά το χρόνο βρασίματος. Τα σουρώνουμε και τα ραντίζουμε με ηλιέλαιο ή βούτυρο. 

Τα σερβίρουμε ζεστά με τη σάλτσα μανιταριών από πάνω.



Δεν υπάρχουν σχόλια: