29 Απριλίου 2024

Γαρίδες μαρινάτες ψητές στη γκριλιέρα (σχαροτήγανο)

 




Υλικά

1 κιλό γαρίδες

Για τη μαρινάτα

1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
4 φύλλα δάφνης
4 κουταλιές λευκό ξηρό κρασί
1 κουταλάκι χυμό λεμονιού
3 κουταλιές ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι

Για το τηγάνισμα

1 κουταλιά λάδι
2 σκελίδες λιωμένο σκόρδο
Αλάτι, πιπέρι


Πλύνουμε τις γαρίδες και τις βάζουμε στη μαρινάδα. Τις αφήνουμε για 1 ώρα. Τις βγάζουμε από τη μαρινάδα και τις στεγνώνουμε πάνω σε χαρτί κουζίνας.
Αλείφουμε το σχαροτήγανο με το λάδι, προσθέτουμε το λιωμένο σκόρδο και τις γαρίδες. Τις ψήνουμε σε μέτρια φωτιά και από τις δύο πλευρές για 10 λεπτά. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 1 λεπτό ακόμα. 




Δεν υπάρχουν σχόλια: