21 Απριλίου 2024

Κορμός με γλάσο σοκολάτας και τριμμένη καρύδα


Αν θέλετε ένα ελαφρύ γλυκό, σκέτη απόλαυση, που δεν θα σας λιγώσει, ούτε θα σας πέσει βαρύ στο στομάχι, η απάντηση είναι εδώ.

Κάντε έναν κορμό, νόστιμο και απολαυστικό, που επί πλέον δεν θέλει πολλά υλικά, δεν θέλει πολύ χρόνο και κόπο, αλλά και ούτε φούρνο. 





Υλικά

450 γρ. μπισκότα πτι μπερ
140 γρ. ζάχαρη
280 γρ. γάλα
60 γρ. κακάο
125 γρ. βούτυρο
25 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
Τριμμένη καρύδα για την επικάλυψη

Για το γλάσο σοκολάτας

100 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
1 φλιτζάνι καφέ γάλα
2 κουταλιές βούτυρο


Σπάμε με τα χέρια μας τα μπισκότα και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα το γάλα, προσθέτουμε τη ζάχαρη, το βούτυρο, το κακάο και ανακατεύουμε το μείγμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και το βούτυρο. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά προσθέτουμε στο μείγμα 25 γρ. από τη κουβερτούρα γάλακτος και  ανακατεύουμε, μέχρι να λιώσει και ενοποιηθεί με τα υπόλοιπα υλικά.
Αδειάζουμε το μείγμα στο μπολ με τα μπισκότα και ανακατεύουμε τα υλικά να ενωθούν.
Αδειάζουμε το περιεχόμενο σε λαδόκολλα και του δίνουμε σχήμα ρολό. Κλείνουμε τις άκρες της λαδόκολλας καλά και το τοποθετούμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά, τουλάχιστον για 12 ώρες.
Ετοιμάζουμε το γλάσο σοκολάτας. Λιώνουμε σε μπαιν μαρί την κουβερτούρα γάλακτος, προσθέτουμε το βούτυρο και το γάλα και ανακατεύουμε καλά να ενωθούν τα υλικά.
Αφού κρυώσει καλά ο κορμός και σφίξει, τον βγάζουμε από το ψυγείο, τον βάζουμε σε πιατέλα και ρίχνουμε από πάνω το γλάσο σοκολάτας. Πασπαλίζουμε με τριμμένη καρύδα. 
Τον διατηρούμε στο ψυγείο. 



Δεν υπάρχουν σχόλια: