16 Μαΐου 2024

Συκωτάκι μοσχαρίσιο ψητό στο σχαροτήγανο


Το συκώτι είναι τροφή με πολύ μεγάλη περιεκτικότητα σε σίδηρο.

Ειδικά αν συνδυαστεί με τρόφιμα πλούσια σε βιταμίνη C, όπως ο χυμός πορτοκαλιού, το λεμόνι, οι ντομάτες, το μπρόκολο, το σπανάκι, το μαρούλι κ.ά. αυξάνεται η απορρόφηση του σιδήρου από τον οργανισμό.

Επίσης τα αποξηραμένα βότανα, όπως μαϊντανός, δυόσμος, ρίγανη κ.ά. στα φαγητά, αυξάνουν την απορρόφηση του σιδήρου.





Υλικά

500 γρ, συκωτάκι μοσχαρίσιο σε φέτες
1 ποτήρι γάλα
1/2 κουταλάκι πάπρικα γλυκιά
1 κουταλιά μουστάρδα
1 κουταλιά ελαιόλαδο
Ρίγανη
Αλάτι, πιπέρι

Πλύνουμε τα συκωτάκια και τα βάζουμε σε μπολ. Τα σκεπάζουμε με το γάλα και τα αφήνουμε να σταθούν για 1 με 2 ώρες στο ψυγείο.

Στη συνέχεια στραγγίζουμε το γάλα.

Ετοιμάζουμε το μείγμα με το αλάτι, το πιπέρι, τη γλυκιά πάπρικα, το λάδι και τη μουστάρδα. Αλείφουμε τα συκωτάκια και από τις δύο πλευρές τους.

Βάζουμε στη φωτιά το σχαροτήγανο και το αλείφουμε με ελάχιστο λάδι. Ψήνουμε τα συκωτάκια και από τις δύο πλευρές.

Τα βάζουμε σε πιατέλα, τα πασπαλίζουμε με ρίγανη και τα ραντίζουμε με λεμόνι. Τα συνοδεύουμε με βρασμένο ρύζι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: