12 Μαΐου 2024

Κουλουράκια Τήνου με χυμό πορτοκαλιού

 




Υλικά


4 φλιτζάνια αλεύρι μαλακό
1 φλιτζάνι φρέσκο βούτυρο
1 και 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
3 αυγά 1/2 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
1/4 φλιτζανιού μπράντυ
4 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
Άρωμα βανίλιας
1 κρόκο αυγού για επάλειψη


Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, τον χυμό πορτοκαλιού και το μπράντυ. Τοποθετούμε το μείγμα σε λεκάνη και προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τη βανίλια. 
Ζυμώνουμε τα υλικά με τα χέρια, μέχρι η ζύμη να γίνει μαλακή, χωρίς να κολλάει στα χέρια.
Πλάθουμε τα κουλουράκια στο σχήμα, που θέλουμε, τα βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 με 25 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: