5 Μαΐου 2024

Μελιτζάνες παπουτσάκια με γέμιση κοτόπουλο







Υλικά

4 μελιτζάνες μεγάλες
300 γρ. στήθος κοτόπουλου
2 κρεμμύδια ξηρά
1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
1/2 πράσο
1 κόκκινη πιπεριά
1 πράσινη πιπεριά 
2 σκελίδες σκόρδο
2-3 ώριμες ντομάτες
80 γρ. μοτσαρέλα ή άλλο σκληρό τυρί
1/2 κουταλάκι ρίγανη
1/2 ματσάκι μαϊντανό
Αλάτι, πιπέρι


Πλύνουμε τις μελιτζάνες, αφαιρούμε το κοτσάνι τους και τις κόβουμε κατά μήκος στη μέση. Τις βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα και τις ραντίζουμε ελαφρά με ελαιόλαδο. Τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς μέχρι να ψηθούν λίγο και να τρυπιούνται με ευκολία.

Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το πράσο, το σκόρδο και τις πιπεριές, όλα τεμαχισμένα σε μικρά κομματάκια. Όταν μαραθούν προσθέτουμε και το κοτόπουλο, που έχουμε τεμαχίσει σε μικρά κομματάκια και το σοτάρουμε για 7-10 λεπτά, ανακατεύοντας κάθε τόσο. Ρίχνουμε το αλάτι, το  πιπέρι και συνεχίζουμε για 5 λεπτά ακόμη.

Λιώνουμε τις ντομάτες στον κόφτη λαχανικών και τις ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε τη ρίγανη, τον μαϊντανό και σιγοβράζουμε για 10 με 15 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο και να δέσει η σάλτσα ντομάτας και να μείνει με ελάχιστα υγρά.

Με ένα κουτάλι πιέζουμε προς τα κάτω την ψίχα από τις ψημένες μελιτζάνες, ώστε να σχηματιστεί βαρκούλα και τις γεμίζουμε με τη γέμιση κοτόπουλου. Απλώνουμε από πάνω κομματάκια μοτσαρέλας ή κάποιο άλλο σκληρό τυρί. 

Τοποθετούμε τις μελιτζάνες παπουτσάκια σε ταψί και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: