Υλικά
300 γρ. μανιτάρια champignons
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1-2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
3 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε λεπτές ράβδους
1/2 ποτηράκι λευκό κρασί
100 γρ. κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
1/3 κουταλάκι ρίγανη
Μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι, πιπέρι
Πλύνουμε τα μανιτάρια, τα στεγνώνουμε καλά και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες.
Σ' ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, μέχρι να γίνει διάφανο. Προσθέτουμε το σκόρδο, την πιπεριά και συνεχίζουμε για 1-2 λεπτά ακόμη. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να εξατμισθούν τα υγρά τους, ανακατεύοντας κάθε τόσο. Σβήνουμε με το λευκό κρασί.
Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη, τον μαϊντανό και σιγοβράζουμε για 4-5 λεπτά ακόμη, μέχρι η σάλτσα να φτάσει στο επιθυμητό πάχος.
Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα σουρώνουμε τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα, όπου έχουμε ζεστάνει λίγο φυτικό έλαιο ή 2 κουταλιές βούτυρο και τα ανακατεύουμε.
Τα σερβίρουμε ζεστά με τη ζεστή επίσης σάλτσα μανιταριών.
Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου