26 Μαΐου 2024

Χοιρινή σπάλα στο φούρνο







Υλικά

1 και 1/2 κιλό χοιρινή σπάλα
1 κουταλάκι πάπρικα γλυκιά
1 κουταλάκι μουστάρδα
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 ποτήρι κόκκινο κρασί
Ρίγανη, θυμάρι
Σκόρδο σε σκόνη
Αλάτι, πιπέρι


Βάζουμε το κρέας σε ταψί με διπλή λαδόκολλα. Το ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και το αλείφουμε με τη μουστάρδα πάνω κάτω. Το πασπαλίζουμε με το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη, το θυμάρι, το σκόρδο και την πάπρικα. Προσθέτουμε και το κρασί στη βάση του.
Κλείνουμε τις λαδόκολλες σε ρολό πολύ καλά για να μην φύγουν τα υγρά και σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο.
Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 και 1/2 ώρα περίπου. Στο χρόνο αυτόν ελέγχουμε το βαθμό ψησίματος του κρέατος. 
Όταν το κρέας έχει μαλακώσει επαρκώς, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ανοίγουμε τις λαδόκολλες. Συνεχίζουμε το ψήσιμο, γυρίζοντάς το πάνω κάτω, μέχρι να σχηματίσει κρούστα και πάρει ωραίο καστανό χρώμα.

Κόβουμε το κρέας σε φιλετάκια και το συνοδεύουμε με πατάτες και καρότα ψητά στο φούρνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: