Τα αρωματικά φυτά δεν χρησιμοποιούνται στη μαγειρική μόνο για τον αρωματισμό των φαγητών και την ενίσχυση της γεύσης, αλλά και για τις ιδιότητές τους να βοηθούν τη πέψη των τροφών, να διεγείρουν τα νωθρά στομάχια, να αντιμετωπίζουν την αεροφαγία και τα φουσκώματα και πολλά άλλα.
Η Ελληνική γη είναι πολύ πλούσια σε αρωματικά φυτά, ένα πραγματικό δώρο της φύσης στον άνθρωπο.
Υλικά
10-12 πιπεριές για γεμιστά
500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
200 γρ. ρύζι
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
3/4 από φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
1 καρότο
2 πατάτες
3-4 ώριμες ντομάτες
6-7 κλαδάκια μαϊντανό
Ρίγανη, δυόσμο
Αλάτι, πιπέρι
Αφαιρούμε τα κοτσάνια και τα σποράκια από τις πιπεριές και τις πλύνουμε καλά. Τις αραδιάζουμε σε ταψί ψησίματος.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τα σκόρδα. Τρίβουμε το καρότο στον ψιλό τρίφτη. Καθαρίζουμε, τεμαχίζουμε, και αφήνουμε μέσα σε νερό τις πατάτες.
Σε φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε 4-5 κουταλιές λάδι και σοτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι και τα σκόρδα, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τον κιμά και τον σοτάρουμε, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ροδίσει καλά. Προσθέτουμε το τριμμένο καρότο, τον ντοματοπολτό από τις 2 ντομάτες, τη ρίγανη, τον δυόσμο, το αλάτι και το πιπέρι.
Πλύνουμε το ρύζι και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα μαζί με ένα ποτήρι νερό. Αφήνουμε το μείγμα να σιγοβράσει, ανακατεύοντας κάθε τόσο. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό ακόμη.
Όταν το ρύζι μαλακώσει αρκετά, προσθέτουμε τον μαϊντανό και κλείνουμε τη φωτιά.
Γεμίζουμε με το μείγμα του κιμά μια μια τις πιπεριές και τις τοποθετούμε στο ταψί τη μία δίπλα στην άλλη. Προσθέτουμε ανάμεσα στις πιπεριές τις τεμαχισμένες πατάτες, αλατίζουμε, ρίχνουμε 2 ποτήρια νερό, τον υπόλοιπο ντοματοπολτό και το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
Ψήνουμε στο φούρνο στους 190 βαθμούς για 30-40 λεπτά περίπου, μέχρι να ψηθούν καλά οι πιπεριές και οι πατάτες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου