15 Μαΐου 2024

Ομελέτα με λουκάνικα και μπέικον


Όταν δεν υπάρχει χρόνος για μαγείρεμα, αναζητούμε την εύκολη και γρήγορη λύση.

Στην περίπτωση αυτή μια ομελέτα είναι η κατάλληλη απάντηση.

Μυρωδάτη και νόστιμη, αποτελεί ένα πλήρες γεύμα, που δεν υπολείπεται σε θρεπτική αξία από άλλα.





Υλικά

5 αυγά
1/2 ποτήρι γάλα
3 λουκάνικα κοτόπουλου
3 φέτες μπέικον
1 πράσινη πιπεριά
Αλάτι, πιπέρι
4 κουταλιές ελαιόλαδο
Τριμμένη γραβιέρα για το πασπάλισμα


Σπάμε τα αυγά και τα ρίχνουμε σ' ένα μπολ. Τα χτυπάμε ελαφρά. Προσθέτουμε το γάλα, το αλάτι, πιπέρι, και ανακατεύουμε το μείγμα.

Ζεσταίνουμε το λάδι σ' ένα αντικολλητικό τηγάνι. Ρίχνουμε τεμαχισμένα τα λουκάνικα, το μπέικον και τα σοτάρουμε για λίγα λεπτά. Προσθέτουμε τη πιπεριά τεμαχισμένη και τη σοτάρουμε. Στη συνέχεια αδειάζουμε το μείγμα των αυγών στο τηγάνι. Ανακατεύουμε τα υλικά και τα αφήνουμε να τηγανιστούν μέχρι σφίξουν. 

Αδειάζουμε την ομελέτα σε πιατέλα και την πασπαλίζουμε με τριμμένη γραβιέρα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: