22 Μαΐου 2024

Μοσχαράκι κοκκινιστό με πατάτες και καρότα φούρνου

 



Υλικά


700 γρ. μοσχαρίσιο κρέας
2-3 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
2-3 σκελίδες σκόρδο
200 ml λευκό ξηρό κρασί
2 κουταλιές κοφτές αλεύρι
2-3 ώριμες ντομάτες
1/2 κουταλάκι θυμάρι
5 κόκκοι μπαχάρι
6-7 κόκκοι μαύρο πιπέρι
Αλάτι, πιπέρι


Πλύνουμε το κρέας και το κόβουμε σε κύβους. Το στεγνώνουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια φαρδιά κατσαρόλα, τοποθετούμε τα κομμάτια του κρέατος και τα σοτάρουμε απ' όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσουν. Τα αφαιρούμε από την κατσαρόλα.

Στην ίδια κατσαρόλα ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, ψιλοκομμένα και τα σοτάρουμε μέχρι να γίνουν διάφανα. Προσθέτουμε το αλεύρι, το σοτάρουμε για 2-3 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες, το θυμάρι, το αλάτι, το πιπέρι και τους κόκκους από πιπέρι και μπαχάρι. 

Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το κρασί και το κρέας μοσχαριού. Σκεπάζουμε με το καπάκι και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Το παρακολουθούμε και το ανακατεύουμε κατά διαστήματα. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό.

Συνοδεύουμε το κοκκινιστό μοσχαράκι είτε με πατάτες φούρνου, είτε με ζυμαρικά, ρύζι κ.ά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: