20 Μαΐου 2024

Γαύρος αχνιστός με λεμονάκι

 

Ο αχνιστός γαύρος είναι ένα πολύ νόστιμο και υγιεινό γεύμα. 

Το άχνισμα του με το λεμονάκι και τη ρίγανη του προσθέτουν μοναδικό άρωμα και νοστιμιά. 

Παράλληλα είναι και ένας πολύ απλός και γρήγορος τρόπος να μαγειρέψουμε τον γαύρο, αποφεύγοντας το κλασικό τηγάνισμα του ψαριού και τα καμένα λάδια.

 Ειδικά για τα παιδιά ο αχνιστός γαύρος είναι ένα αρκετά ευπρόσδεκτο πιάτο. 






Υλικά

300 γρ. φρέσκο γαύρο χοντρό
4 κουταλιές ελαιόλαδο
1 φλιτζανάκι του καφέ νερό
Χυμό λεμονιού
Ρίγανη
Αλάτι


Αφαιρούμε τα κεφάλια και τα εντόσθια του γαύρου και τον πλύνουμε πολύ καλά.

Σ' ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο, το νερό και αραδιάζουμε τον γαύρο. Τον αλατίζουμε και τον πασπαλίζουμε με τη ρίγανη. Τον αχνίζουμε για 10-12 λεπτά χωρίς να τον ανακατεύουμε, αν χρειαστεί ανακινούμε λίγο το τηγάνι. Λίγο πριν το τέλος ρίχνουμε τον χυμό του λεμονιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: