25 Μαΐου 2024

Τάρτα με μήλα και σταφίδες

 

Τα μήλα αποτελούν πάντα ένα αγαπημένο υλικό για νόστιμες μηλόπιτες και τάρτες μήλου, που τις απολαμβάνει όλη η οικογένεια.

Στην προκειμένη περίπτωση τα μήλα συνδυάζονται ιδανικά με τις σταφίδες, ένα επίσης εξαιρετικό υλικό, ιδανικό για κέικ και παρασκευές με ζύμες.

Από τον συνδυασμό αυτόν προκύπτει ένα άριστο γευστικό αποτέλεσμα, που σας προκαλούμε να το δοκιμάσετε.



Υλικά

125 γρ. βούτυρο
125 γρ. ζάχαρη
1 βανίλια
Λίγο αλάτι
1 κουταλιά ξύσμα λεμονιού
3 αυγά
200 γρ. αλεύρι
2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
2 κουταλιές γάλα
3 μήλα
Σταφίδες, μαύρες και καστανές 
2 κουταλιές γεμάτες βούτυρο για επάλειψη
2 κουταλιές μαρμελάδα για το άλειμμα στο τέλος




Χτυπάμε το βούτυρο μέχρι να ασπρίσει. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το άρωμα βανίλιας και το αλάτι, εξακολουθώντας το χτύπημα. Ρίχνουμε τα αυγά ένα ένα και τα χτυπάμε μέχρι το μείγμα να γίνει αφράτο. 

Προσθέτουμε το ξύσμα του λεμονιού και το γάλα.

Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Το κοσκινίζουμε και το ρίχνουμε σταδιακά στο μείγμα, ανακατεύοντας με τη σπάτουλα απαλά. 

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα για τάρτες με διάμετρο 28 εκ. Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε φέτες. Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και τοποθετούμε τα μήλα και τις σταφίδες επάνω στην επιφάνεια της ζύμης.

Ψήνουμε την τάρτα, αφού την περιχύσουμε με λιωμένο βούτυρο, σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για περίπου 45 λεπτά. Μόλις ψηθεί η τάρτα, τη βγάζουμε από τον φούρνο και την αλείφουμε με μαρμελάδα όσο είναι ζεστή.             



Δεν υπάρχουν σχόλια: