Σ' αυτήν τη σάλτσα το κάθε υλικό προσθέτει τη δική του πινελιά .
Μια πολύ νόστιμη και μυρωδάτη σάλτσα με βασικά υλικά το μπέικον και τα μανιτάρια και εμπλουτισμένη με διάφορα λαχανικά, μυρωδικά και μπαχαρικά, που δένουν άριστα μεταξύ τους.
Το αποτέλεσμα είναι πράγματι εξαιρετικό και σας συνιστώ να τη δοκιμάσετε.
Υλικά
250 γρ. λευκά μανιτάρια
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κόκκινη πιπεριά, τεμαχισμένη
1 πράσινη πιπεριά, τεμαχισμένη
4 με 5 κουταλιές ελαιόλαδο
2 φέτες μπέικον
1 ώριμη ντομάτα τριμμένη
3-4 κλαδάκια μαϊντανό
Αλάτι, πιπέρι, θυμάρι, πάπρικα
Σ' ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις πιπεριές. Προσθέτουμε το μπέικον, κομμένο σε μεγάλα τεμάχια, τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 5 λεπτά περίπου.
Προσθέτουμε την ντομάτα, το αλάτι, το πιπέρι, το θυμάρι, την πάπρικα και τον μαϊντανό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι τα υλικά να μαγειρευτούν και δέσουν μεταξύ τους.
Συνοδεύει πιάτα με ζυμαρικά, ρύζι κ.α.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου